Nakrájela hříbky a zalila je smetanou. Pak to zasypala šalvějí a za 10 minut už voněla celá kuchyně. Ani nemusela volat strávníky, protože se sami seběhli ke stolu!

2111
Sdílejte

Vyrazili jste si na houby a měli jste štěstí. S radostí si nesete košík plný praváků, dubáků a jiných hříbků a možná i lišek, nebo václavek. Dnes vám nabízíme recept na famózní hříbkovou omáčku. Zatímco se bude vařit na sporáku, na grilu připravíte báječná šťavnatá kuřecí prsíčka. Vychutnejte si lahodný plátek zalitý delikátní jemnou omáčkou s fantastickou chutí “masa lesa.”

Ingredience

  • 500 g kuřecích prsou
  • 300 g čerstvých nebo mražených hříbků
  • 1 cibule
  • 80 ml šlehačky 33 %
  • 400 g penne
  • sůl, mletý pepř, pár lístků šalvěje
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 1 polévková lžíce másla
  • olej

Pracovní postup

Cibuli najemno nakrájejte a orestujte na troše oleje. Přidejte nakrájené hříbky, nasekanou šalvěj a vše orestujte 5 minut. Potom přilijte 300 ml vody a duste doměkka.

Nakonec zjemněte máslem, smetanou a zahustěte moukou rozšlehanou v mléce. Omáčku povařte min. 10 minut, osolte a opepřete dle chuti.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články