Vyrazili jste si na houby a měli jste štěstí. S radostí si nesete košík plný praváků, dubáků a jiných hříbků a možná i lišek, nebo václavek. Dnes vám nabízíme recept na famózní hříbkovou omáčku. Zatímco se bude vařit na sporáku, na grilu připravíte báječná šťavnatá kuřecí prsíčka. Vychutnejte si lahodný plátek zalitý delikátní jemnou omáčkou s fantastickou chutí “masa lesa.”
Ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 300 g čerstvých nebo mražených hříbků
- 1 cibule
- 80 ml šlehačky 33 %
- 400 g penne
- sůl, mletý pepř, pár lístků šalvěje
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka
- 1 polévková lžíce másla
- olej
Pracovní postup
Cibuli najemno nakrájejte a orestujte na troše oleje. Přidejte nakrájené hříbky, nasekanou šalvěj a vše orestujte 5 minut. Potom přilijte 300 ml vody a duste doměkka.
Nakonec zjemněte máslem, smetanou a zahustěte moukou rozšlehanou v mléce. Omáčku povařte min. 10 minut, osolte a opepřete dle chuti.