Královský dezert s mákem, ořechy a třešněmi: Tuto lahodnou trojkombinaci prostě musíte ochutnat !

3159
Sdílejte
Nyní si připravíme makovou vrstvu. Mák zalijeme mlékem a uvaříme tak, aby se mléko zcela zredukovalo a nezůstal řídký. Potom do něj vmícháme žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Bílky si vyšleháme s cukrem na sníh a smícháme s makovou masou.
Připravíme si ořechovou vrstvu. 4 bílky vyšleháme na pěnu a následně zašleháme cukr. Pak zašleháme i žloutky. Přidáme mouku s kypřícím práškem a vyšleháme do hladka. Pak přidáme nasekané vlašské ořechy.
Recept pokračuje na další straně
Na bílkovou vrstvu si potřebujeme jako první vyšlehat bílky. Když máme hotový sníh, zašleháme cukr a nakonec škrob. Pak si připravíme plech vyložený papírem na pečení. Jako první nalijeme makovou vrstvu. Na ni navrstvíme vrstvu bílků, na kterou poklademe vypeckované třešně.
Třešně zlehka lžící vtlačíme do bílkové hmoty a vyhladíme. Následně navrstvíme ořechovou vrstvu.
Pečeme v předehřáté troubě při 170 ° C přibližně 1 hodinu, aby se všechny vrstvy dobře propekly.Průběžně kontrolujeme. Mezitím si připravíme krém. Třešňovou šťávu smícháme s vodou. 400 ml odlijeme do hrnce a v 300 ml rozmícháme 2 pudinkové prášky. Do hrnce se šťávou přidáme cukr a přivedeme do varu. Potom za stálého míchání přiléváme pudinkovou hmotu. Vaříme dokud krém nezhoustne.
Recept pokračuje na další straně
Hotový krém přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout. Zatímco nám krém chladně, vyšleháme si změklé máslo. Postupně do něj zašleháváme vychladlý krém.
Nyní sestavíme koláč. Krém si rozdělíme na tři stejné části. Jeden kakaový plát natřeme částí krému. Na krém položíme Makovo-ořechově-bílkový plát s třešněmi a opět natřeme krémem.
Přiklopíme druhým kakaovým plátem, který natřeme poslední částí krému. Ve vodní lázni si připravíme polevu a když je hladká a lesklá, polijeme jí vrch koláče. Můžeme ještě ozdobit drobenkou. Odložíme do lednice na 12 hodin a můžeme podávat. Přejeme dobrou chuť!
Video postup :

 

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články