Kdo má mezi kořením tuto rostlinu, nemusí se bát nespavosti, bolesti kloubů ani zánětů: Odteď ji pěstuji v záhoně i skleníku !

14630
Sdílejte

Pro kardiovaskulární soustavu je majoránka ohromným pomocníkem . Odstraňuje usazeniny v cévách a tepnách, snižuje hladinu škodlivého cholesterolu a upravuje krevní tlak. Také zlepšuje krevní oběh a snižuje riziko infarktu.

Silné protizánětlivé a antibakteriální účinky

Málokdo ví, jak silný je majoránka v boji proti chřipce a horečce . Odvary a čaje z majoránky (především čerstvého) bojují proti vnitřním zánětům, se kterými tělo bojuje. Je silným protivníkem chřipky, svalových křečí, zánětů při revmatismu a dokáže porazit i migrénu. Majoránka také uvolňuje ucpané dutiny a rozpouští hlen.

Článek pokračuje na další straně

Proti bolestem kloubů a na bolavou páteř
Majoránka se neužívá jen vnitřně – ve formě čajů a výluhů . Silný i i na venkovní použití, především na bolavé klouby, svaly a páteř. Olej z majoránky dokáže rychle zastavit bolest a má i léčivý účinek. Stačí, když 50 g čerstvé natě rozmačkáme a zalijeme 500 ml kvalitního oleje. Necháme 3 týdny louhovat na tmavém místě . Sem tam protřepání a potom scezený plej používáte k potírání bolestivých částí těla.
Balzám na duši a starý trik pro dobrý spánek
Majoránka má silné aroma, která významně působí na nervový systém, působí uklidňujícím dojmem a už naši předkové znali starý a ověřený majoránkový trik na nespavost. Do plátěného sáčku si nasypali sušený majoránka a dali do podhlavníku. Vůně způsobila, že rychle usnuli a měli kvalitnější spánek a ráno zabudovány bez únavy. Tento trik se používal iv nemocnicích, protože inhalace zklidňuje a pomáhá lépe se vyrovnávat s bolestí.

Kam dál?

Ve světě se šíří záhadná respirační nemoc podobná covidu. Zdraví lidé končí v kritickém stavu

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

Další články