Jogurtové chomáčky – malé kousky nebe: Těsto je lehké, nadýchané jako obláček a chutnají fantasticky !

6266
Sdílejte

 

Postup:

Prosejte si mouku do hluboké misky. V samostatné misce si vidličkou vyšlehejte vajíčka, přidejte jogurt, teplou vodu, sůl a jedlou sodu. Vymíchejte do hladka a nechte chvíli stát. Jakmile se vytvoří bubliny, začněte postupně za stálého míchání přidávat mouku. Když se už těsto obtížně míchá vařečkou, prohněťte ho ručně. Když se přestane lepit, žádnou mouku už nepřidávejte. Dejte těsto do vymazané misky a nechte ho přikryté 20 minut stát.

Recept pokračuje na další straně

Mezitím si zahřejte na pánvi větší množství oleje (asi 0,5 cm) na vysokou teplotu. Po zahřátí oleje snižte teplotu na střední. Z těsta vytvořte koule velké asi jako vejce a pak jejich prsty natáhněte na nepříliš tenké placky. Smažte po obou stranách do zlatova. Podávejte mírně vychladlé a posypané práškovým cukrem. Přejeme dobrou chuť!

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články