Nechtěla zmrzlinu plnou chemie, tak udělala domácí. Všichni byli tak nadšeni, že o jinou už ani nestojí.

2203
Sdílejte

Žloutek a celé vejce v misce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přilijte mléko a opět dobře vyšlehejte. Misku postavte do trochu většího hrnce s vroucí vodou a šlehejte asi 10 minut, dokud směs nezhoustne. Potom misku postavte do dalšího hrnce se studenou vodou a směs vychlaďte na pokojovou teplotu.

Do zchladlé vaječné směsi přidejte meruňkové pyré a dotuha vyšlehanou smetanu. Podle chuti ještě doslaďte. Misku vložte do mrazničky a každých 30 minut promíchejte, aby se netvořily velké kusy ledu. Zmrzlinu nechte mrazit cca 4 hodiny, poté přendejte do uzavíratelné nádoby, nebo zrovna servírujte. Dobrou chuť.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články