Domácí rohlíky jako z pekárny: Pečou se jen 10 minut a lepší domácí pečivo jste ještě nejedli !

29372
Sdílejte

1. Ze surovin klasickým způsobem připravíme kynuté těsto – kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Pak přidáme ostatní suroviny a vypracujeme hladké, vláčné těsto, které dáme vykynout na teplé místo.

2. Z vykynutého těsta zprávu 27 malých bochánků, které necháme ještě chvíli pod utěrkou vykynout.

3. Když jsou bochánky vykynuté, každou rozválíme na délku asi 20 cm.

Recept pokračuje na další straně

4. Každý bochánek rozválíme a následně srolujeme do tvaru rohlíčku.

5. Přendáme na plech vystlaným pečícím papírem a necháme ještě 10 minut vykynout. Potřeme rozšlehaným žloutkem a ve vyhřáté troubě na 220 stupňů pečeme 10-12 minut.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články