Cukrářský skvost : Pařížský dort, který zvládne každý

14393
Sdílejte

Připravte krém

Zbylých sedm žloutků vyšlehejte s moučkovým cukrem. V jiné míse zpracujte kukuřičný škrob a 100 ml mléka na těstíčko. Zbylých 400 ml mléka v kastrůlku přiveďte k varu, pak do něj přidejte škrobové těstíčko a vyšlehané žloutky s cukrem a vařte do zhoustnutí a odstavte ze sporáku.

Recept pokračuje na další straně

Pozor, směs se ráda připaluje, a proto vařte buďto ve vodní lázni nebo jen velmi zlehka a míchejte nejlépe elektrickým šlehačem. Pokud se i přesto vytvoří hrudky, rozbijte je ponorným mixérem.
foto
Banány nakrájejte na drobno a pokapejte citronovou šťávou.

Změklé máslo vložte do jiné mísy, vyšlehejte ho doběla s vanilkovým cukrem nebo esencí a poté zašlehejte žloutkový základ. Krém rozdělte na dvě části a do větší z nich vmíchejte pokrájené banány.
Recept pokračuje na další straně

Nakonec navrstvěte dort

Dortovou formu vyložte potravinářskou fólií. Vložte jeden tmavý korpus a rozetřete na něj polovinu krému s banány. Vložte bílý korpus, přidejte zbytek banánového krému a zaklopte druhým kakaovým korpusem.

Nyní dort uvolněte z formy. Stranou vyšlehejte šlehačku s cukrem a kakaem a potřete s ní celý povrch dortu. Povrch dortu posypte čokoládovou rýží. Zdobicí sáček naplňte zbylým žloutkovým krémem a na boční strany dortu s ním vyrobte zdobení ve tvaru plamenů.

Nakonec dejte do ledničky ztuhnout.

A to je vše. Přejeme vám, ať vás výroba dortu baví a ať s ním naděláte spoustu parády.
Dobrou chuť.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články