Připravte krém
Zbylých sedm žloutků vyšlehejte s moučkovým cukrem. V jiné míse zpracujte kukuřičný škrob a 100 ml mléka na těstíčko. Zbylých 400 ml mléka v kastrůlku přiveďte k varu, pak do něj přidejte škrobové těstíčko a vyšlehané žloutky s cukrem a vařte do zhoustnutí a odstavte ze sporáku.
Recept pokračuje na další straně
Pozor, směs se ráda připaluje, a proto vařte buďto ve vodní lázni nebo jen velmi zlehka a míchejte nejlépe elektrickým šlehačem. Pokud se i přesto vytvoří hrudky, rozbijte je ponorným mixérem.
foto
Banány nakrájejte na drobno a pokapejte citronovou šťávou.
Změklé máslo vložte do jiné mísy, vyšlehejte ho doběla s vanilkovým cukrem nebo esencí a poté zašlehejte žloutkový základ. Krém rozdělte na dvě části a do větší z nich vmíchejte pokrájené banány.
Recept pokračuje na další straně
Nakonec navrstvěte dort
Dortovou formu vyložte potravinářskou fólií. Vložte jeden tmavý korpus a rozetřete na něj polovinu krému s banány. Vložte bílý korpus, přidejte zbytek banánového krému a zaklopte druhým kakaovým korpusem.
Nyní dort uvolněte z formy. Stranou vyšlehejte šlehačku s cukrem a kakaem a potřete s ní celý povrch dortu. Povrch dortu posypte čokoládovou rýží. Zdobicí sáček naplňte zbylým žloutkovým krémem a na boční strany dortu s ním vyrobte zdobení ve tvaru plamenů.
Nakonec dejte do ledničky ztuhnout.
A to je vše. Přejeme vám, ať vás výroba dortu baví a ať s ním naděláte spoustu parády.
Dobrou chuť.