200 ml smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
2 lžíce kakaa
čokoládová rýže
Recept pokračuje na další straně
Postup pečení
Nejprve připravte 2 tmavé korpusy
Rozehřejte troubu na 170°C a připravte si dvě dortové formy o průměru 24 centimetrů, jejichž dno vyložte pečicím papírem.
Oddělte u připravených 4 vajec bílky od žloutků a z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Do něho pak pomalu zašlehejte cukr a následně pak i žloutky. Vedle do mísy nasypejte mouku, prášek do pečiva a kakao a důkladně rozmíchejte. Tuto směs pak opatrně ručně vmíchejte do bílkové pěny.
Hotové těsto rozdělte na polovic do dvou připravených forem a pečte v předehřáté troubě zhruba 15 minut.
Recept pokračuje na další straně
Pak upečte světlý korpus
Ořechy nasucho opražte v troubě a rozdrťte je paličkou, válečkem nebo jiným způsobem na drť. Tu pak důkladně promíchejte s moukou.
Ze sedmi vajec oddělte bílky a se špetkou soli opět vyšlehejte sníh. Žloutky si schovejte na později, budeme z nich připravovat krém. Do sněhu pak zašlehejte cukr a vmíchejte připravenou směs ořechové drti a mouky. Důkladně promíchejte a těsto rozetřete do dortové formy a dejte péct na stejnou teplotu po dobu 20 až 25 minut.
Recept pokračuje na další straně
Svařte sirup na potření korpusů
Připravte si kastrůlek, v němž smíchejte krupicový cukr a vodu a svařte z nich na mírném plameni hustý sirup, který nechejte 15 minut probublávat. Poté jej odstavte a vmíchejte dvě lžíce rumu. Ještě teplým sirupem rovnoměrně potřete všechny tři upečené korpusy a nechte zchladnout.