Vzpomínky na dětská léta strávená u babičky a dědy jsou často velmi dojemné a krásné. A jejich nedílnou součástí je jistě i skvělý moučník ke svačině nebo k obědu po syté polévce. Upečte dnes bábovku podle receptu našich babiček pro své blízké. Všechny suroviny máte jistě po ruce. Zvládne ji každý i začátečník, a to s báječným výsledkem.
Ingredience
- 4 vejce
- 1 dcl oleje
- 1 dcl vody
- 200 g hladké mouky
- 200 g krystalového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce kakaa
Pracovní postup
Žloutky oddělte od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem a za stálého šlehání přidávejte po troškách střídavě olej, mouku prosátou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec do těsta opatrně zapracujte tuhý sníh.
Asi ¼ těsta obarvěte kakaem, zbytek ponechte bílý. Troubu vyhřejte na 180 stupňů.