Vzpomínala na prázdiny u babičky. Pak vstala, smíchala vejce, cukr a mouku. Za 15 minut už voněl celý dům a rodina byla nadšená.

2608
Sdílejte

Vzpomínky na dětská léta strávená u babičky a dědy jsou často velmi dojemné a krásné. A jejich nedílnou součástí je jistě i skvělý moučník ke svačině nebo k obědu po syté polévce. Upečte dnes bábovku podle receptu našich babiček pro své blízké. Všechny suroviny máte jistě po ruce. Zvládne ji každý i začátečník, a to s báječným výsledkem.

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 dcl oleje
  • 1 dcl vody
  • 200 g hladké mouky
  • 200 g krystalového cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 polévkové lžíce kakaa

 

Pracovní postup

Žloutky oddělte od bílků. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky vyšlehejte s cukrem a za stálého šlehání přidávejte po troškách střídavě olej, mouku prosátou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec do těsta opatrně zapracujte tuhý sníh.

Asi ¼ těsta obarvěte kakaem, zbytek ponechte bílý. Troubu vyhřejte na 180 stupňů.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články