Mrkev je fantastická, cenově dostupná, kořenová zelenina, která je vynikající nejen do polévek, ale i do salátů. Je nejbohatším zdrojem betakarotenu a obsahuje řadu důležitých vitaminů a minerálů. Jídlům dává osobitou nasládlou chuť a proto je oblíbená i mezi dětmi.
Dnes máme pro vás sbírku nejlepších mrkvových salátů, které se hodí tak v běžný den, tak na slavnostní stůl. Jejich příprava vám nezabere mnoho času a pomohou vám i při redukci hmotnosti. Při jejich přípravě můžete majonézu nahradit jogurtem nebo zakysanou smetanou. Věříme, že se vám recepty líbí a zařadí se mezi vaše oblíbené.
Kuřecí salát s mrkví
Potřebujeme:
250 g kuřecího masa
100 g zelí
1 mrkev
1 paprika
60 ml rostlinného oleje
20 ml sójové omáčky
citronová šťáva podle chuti
1 lžičku cukru
1 lžičku mleté červené papriky
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Smíchejte 20 ml oleje, červenou papriku, sůl a pepř, a potřete touto směsí kuřecí maso. Plech pokryjte alobalem, dejte něj maso a pečte v předehřáté troubě při 200 stupních asi 30 minut. Mrkev nastrouhejte na jemném struhadle, zelí a papriku nakrájejte na tenké nudle a smíchejte s upečeným a vychladlým kuřetem. Ochuťte sójovou omáčkou, citrónovou šťávou, cukrem, solí, pepřem a přidejte i zbylý olej. Vše dobře promíchejte a salát je připraven. Dobrou chuť!
Recepty pokračují na další straně
Mrkvový salát se sýrem a česnekem
Potřebujeme:
2 mrkve
80 g tvrdého sýra
1 stroužek česneku
1 PL majonézy
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Mrkev a sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte prolisovaný česnek, majonézu, sůl a pepř. Dobře promíchejte. Dobrou chuť!
Recepty pokračují na další straně
Tuňákový-mrkvový salát
Potřebujeme:
2 vejce
2 mrkve