tuňáka v konzervě
100 g majonézy
100 g jogurtu
1 PL konzervovaných kapary
nať z mladé cibulky
1 PL citronové šťávy
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Vejce uvařte natvrdo a pokrájejte na malé kostičky. Na hrubém struhadle nastrouhejte mrkev. Kousky tuňáka rozmačkejte vidličkou a smíchejte s mrkví a vajíčky. Připravte dresink z majonézy, jogurtu a 1pl kapary. Nalijte na salát a přidejte cibulovou vňaťku, sůl, pepř, kapary a citronovou šťávu. Dobře promíchejte. Dobrou chuť!
Recepty pokračují na další straně
Mrkvový salát s játry a okurkami
Potřebujeme:
500 g kuřecích jater
1 cibuli
3 PL rostlinného oleje
1 mrkev
4 nakládané okurky
3 vejce
3 PL majonézy
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Na pánvi rozehřejte olej a osmažte nakrájenou cibuli. Potom přidejte pečeni a restujte doměkka. Nakonec osolte a opepřete. Mrkev si uvařte a nakrájejte na tenké proužky. Takto jistě nakrájejte i okurky. Z vajíček připravte volské oko, které také nakrájejte na proužky. Dochuťte, přidejte majonézu, promíchejte a konzumujte. Dobrou chuť!
Recepty pokračují na další straně
Vrstvený salát s mrkví, bramborami a krabími tyčinkami
Potřebujeme:
500 g brambor
3 mrkve
5 vajec
200 g krabích tyčinek
3 PL majonézy
sůl dle chuti
Postup: