7 fantastických dezertů za studena, které okouzlí nepřekonatelnou chutí a rychlou přípravou: Číslo 6 můžete i při dietě !

15604
Sdílejte

Mandarinky

Postup:

Nejdříve připravte krémovou vrstvu. Polovina želatiny do 50 ml studené šťávy a nechte nabobtnat. V pánvi smíchejte mléko, smetanu, 100 ml šťávy, tvaroh, vanilkový cukr a polovinu cukru. Dejte na malý plamen, přidejte kůru a neustále se míchejte.

Odstraňte krémovou hmotu z tepla, přidejte želatinu a dobře promíchejte, dokud se úplně nerozpustí. Dejte do ledničky asi na hodinu, dokud nepřipravíte zbytek dezertu.

Chcete-li vytvořit Mandarinková želé, namočte druhou část želatiny do 50 ml šťávy a nechte ji 30 minut nabobtnat. V samostatné pánvi smíchejte 200 ml šťávy, vodu a zbývající cukr, přiveďte k varu a přidejte nabobtnalou želatinu. Vše dobře promíchejte a nechte mírně vychladnout.

Vyberte zahlazeno sklenice z chladničky a navrstvit na vrch mandarinkové želé i s kousky mandarinek.

Dezert nechte v lednici až do vychlazení. Hotový dezert může být zdobený Mandarinková plátky, strouhanou čokoládou nebo kokosovými hoblinkami.

Pokračování na další straně

Mléčný pěnový dezert

Skvělý dezert nejen pro děti, který připomíná oblíbeného mléčného Pribináčka. Je vynikající, lahodný a nenáročný na přípravu. Moje děti ho také nazývají „teplá zmrzlina“ protože chutí opravdu připomíná smetanovou pochoutkou.Vyzkoušeje tuto dobrotu i vy! 🙂

Potřebujeme:

500 ml bílého jogurtu

175 g zakysané smetany

1 lžíci želatiny v prášku

2 lžíce studené vody

50 g moučkového cukru

½ bal. vanilkového cukru

Postup:

Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a pak rozpustíme zahříváním na mírném plameni (nevaříme). Sejmeme z plamene a necháme vychladnout.

Jogurt smícháme se zakysanou smetanou a oběma druhy cukru. Šleháme po dobu přibližně 3 minut.

Do hmoty postupně vlijeme za stálého šlehání i vychladlou želatinu a šleháme ještě 3 minuty.

Hmotu navrstvíme do dezertních sklenic a vložíme na 2-4 hodiny do chladničky.

Lehký tvarohovo-jogurtový dezert

Rychlý dezert s jednoduchou přípravou bez přidaného cukru. Ideální pro každého, kdo oblibě lahodné pochoutky plné živin, které zbytečně nezatíží váš organismus.

Potřebujeme:

200 g jemného tvarohu (s nižším obsahem tuku)

100 g bílého jogurtu

1 zralý banán

1 lžíci medu

Postup:

Banán oloupeme a nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přidáme bílý jogurt, tvaroh a rozmixujeme. Nakonec přidáme med a vše promícháme.

Vznikne nám hustý a vzdušný krém. Připravíme si dezertní poháry a krém navrstvíme do sklenic. Ozdobíme kolečky banánů a drcenými Grahamovými sušenkami. Vložíme vychladit do lednice a můžeme podávat.

Dobrou chuť

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články