Vychladlou kávu (připravenou z 1 lžičky kávy)
Pár kapek vanilkové esence (můžeme nahradit vanilkovým cukrem)
Kakao na posypání
Postup:
Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a vanilkou. Sušenky rozmixujeme v mixéru. Do sklenic vrstvíme sušenky a pokapeme kávou a následně krém. Já to dělám tak, že na dno navrstvíme krém, na něj sušenky, pokapat kávou a opět krém. Nakonec posypeme kakaem nebo dozdobíme oříšky či čokoládou. Můžete na vrch i kápnout trochu rumu. Vložíme do chladničky vychladnout.
Pokračování na další straně
Fitness dezert: Tvarohovo-smetanové sklenice s ovocem
Rychlý a jednoduchý dezert, který se u nás doma těší velké oblibě. Je plný zdravého tvarohu, ovoce, lahodné smetany a neobsahuje žádný cukr. Připravte si ho i vy!
Potřebujeme:
300 g jemného tvarohu
150 g zakysané smetany
2 lžíce medu
1 lžíci želatiny v prášku
100 ml Mléka
Ovoce podle chuti:
1 ks banánu
1 ks kiwi
Broskev, mandarinka, pomeranč
Postup:
Tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou a medem. Ovoce oloupeme a nakrájíme na kolečka – pomeranč, broskev a mandarinku – na měsíčky.
Želatinu nasypeme do 100 ml mléka a necháme nabobtnat. Pak přendáme na oheň a zahříváme, dokud se nerozpustí – nevaříme!
Želatinu necháme vychladnout a potom ji vmícháme do tvaroho-smetanové směsi.
Připravíme si dezertní sklenice, do kterých postupně vrstvíme krém a ovoce. Vrch můžeme ozdobit drcený oříšky, čokoládou nebo karamelem.
Dezert uložíme na 30 minut ztuhnout do lednice.
Mandarinková panna cotta
Potřebujeme:
300 ml smetany na šlehání
400 ml mandarinkové šťávy
60 g cukru
20 g želatiny v plátech
30 ml vody
30 ml mléka
50 g tvarohu jemného
vanilkový cukr