Recept pokračuje na další straně
Krupicové-MAKOVÉ chlebíčky s višněmi
6 KUSŮ, PŘÍPRAVA 30 MINUT, PEČENÍ 30-40 MINUT
Potřebujete:
1 hrnek (šálek) = 250 ml
2 vejce
půl šálku třtinového cukru
120 g másla (rozpuštěného vychladlého)
1 šálek zakysané smetany
1 šálek krupice
1 šálek hladké mouky
3 lžíce nerozdrcených máku
půl lžičky jedlé sody
1 lžička octa
špetka soli
zavařené višně
Na glazuru z brandy:
2 lžíce brandy
1 lžíce medu
2 lžíce moučkového cukru
Postup :
1. Vejce s cukrem vymíchejte do pěny. Postupně přidejte máslo, zakysanou smetanu a dobře promíchejte. Jemně zamíchejte i krupici, hladkou mouku a mák. Nakonec do mísy přidejte sodu, ocet a sůl. Ještě jednou lehce promíchejte, aby neunikaly bublinky.
2. Dvě třetiny hmoty rozdělte do vymazaných formiček na chlebíčky (nebo do jedné Chlebíková formy), poklademe na ni vypeckované višně a zakryjte zbylou hmotou. Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 ° C na 30-40 minut. Potom proveďte test špejlí a když jsou chlebíčky hotové, nechte je dobře vychladnout.
3. Připravte glazuru: Jen jednoduše smíchejte všechny suroviny. Potom glazurou polijte chlebíčky a můžete podávat.
Recept pokračuje na další straně
Strakatý kakaovo-tvarohový dort
NA PLECH, PŘÍPRAVA 35 MINUT, PEČENÍ 30-40 MINUT
Potřebujete:
Na tvarohovou směs:
500 g jemného tvarohu
1 šálek mléka
2 vejce
třičtvrtě šálku moučkového cukru
1 balíček vanilkového pudingu
Na kakaovou směs:
2 vejce
1 šálek krystalového cukru
třičtvrtě šálku slunečnicového oleje
1 šálek mléka
1 šálek polohrubé mouky
1 šálek špaldové celozrnné mouky
3 lžíce kakaa holandského typu
půl šálku lískových oříšků (nasekaných nahrubo)
1 balíček kypřícího prášku
kakao a oříšky na ozdobu
Postup:
1. Troubu zahřejte na 170 ° C. V míse smíchejte všechny suroviny na tvarohovou směs a dejte stranou.
2. Připravte kakaovou směs: Vymíchejte vejce s cukrem, postupně přidejte olej, mléko, obě mouky, kakao, oříšky i prášek do pečiva.