Zpověď záchranáře: Za jeho slova mu kolega pořádně naložil !

3068
Sdílejte

Ano, jsem záchranář, ale tu práci dělám proto, protože mě baví pomáhat lidem – baví mě řešit těžší věci jako autonehody, různé srdeční či mozkové příhody, ale i banality, jako pomoc důchodcům či mladším lidem s běžnými často banálními onemocněními. Dosud nás zdravotníky nadávali, každý si jen stěžoval a hledal chyby, největší strach máme z úřadu pro dohled, záchranka se dosud zneužívala, ale najednou to medializují, dosud jsme byli pro společnost hovna, ale najednou jsme hrdinové. Proč? Že dělám to co dosud? Že dělám to, co nikdo dosud nedocenil? Děkuji, neprosím, pozdě. Pokud si záchranář, hasič, policista, zamysli se. Ano, tímto si škodí, vím, Seru si do úst. Jen chci, aby si lidé otevřeli oči a poznali pravdu, nemohu takto dál, “ znějí slova neznámého muže.

Psal to skutečně záchranář?

Na slova anonymního záchranáře po pár hodinách reagoval Martin Babinský, který působí na totožné pozici přibližně 14 let. Ve svém příspěvku zpochybnil hodnověrnost slov údajného pracovníka z první linie a kriticky popsal i postup Slováků při zraněních či přivolaní sanitky.

Článek pokračuje na další straně

„Popíši vám práci záchranných posádek před koronavirus. Na AVL (zařízení z GPS, na které přijímáme výjezd od operačního střediska) dostaneme pokyn na výjezd. Do dvou minut musíme být v sanitce a pohnout se ze stanice, přičemž během cesty k pacientovi zvažujeme postupy a jiné. Během cesty k pacientovi nejednou riskujeme své životy díky „ohleduplným“ řidičům, kteří se ještě velmi rádi nalepí na zadní nárazník naší sanitky nebo nám dokonce dělají předjezdce, “ nezdráhá se Babinský.
Článek pokračuje na další straně

Kam dál?

AKTUÁLNĚ : Havárie autobusu plného dětí na Příbramsku. Ten skončil v příkopě převrácený na bok

Průzkum ukázal, že Češi jsou ze všech zemí unie k Evropskému parlamentu nejkritičtější

Při přesazování květin Mirka našla v hlíně z obchodu zubní můstek, zčásti se zlatými zuby

Švédsko usnadňuje změnu pohlaví, nově bude možná již od 16 let

Dezolátní stav dětského oddělení Thomayerovy nemocnice. Starými okny fouká na nemocné děti a miminka? Dejte tam peřinu

Další články