Zmatky v krizovém štábu. Spor o karanténu : Prymula navrhuje promoření obyvatel, ale Hamáček pokus odmítá ! Jaký máte na to názor vy ?

5540
Sdílejte

Vláda a opozice ještě stále nemají jasno v tom, jak dlouho budou ještě trvat veškerá opatření a s nimi i omezené možnosti vycházení. Spor ale nyní nastal i mezi členy krizového štábu.

Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula byl dosud ve svých návrzích dost často přísný a premiér Andrej Babiš ho dokonce opakovaně obviňoval, že občany zbytečně straší.

Jako zkušený epidemiolog ale přichází vždy spíše s vidinou té horší varianty, abychom si uvědomili, jak velké riziko před sebou skutečně máme.Karanténní opatření by se podle něj měla uvolnit. A to i přinese to roziko,že naroste počet nakažených.

„Potřebovali bychom populaci trochu promořit, já jsem na to změnil trochu názor,” uvedl Prymula v rozhovoru pro DVTV s tím, že poměrně značná část populace se již beztak promořuje.

„Když se podaří ošetřit skupinu rizikových osob, ten zbytek populace by teoreticky v nějakém časovém období měl být té chorobě exponován,” uvedl epidemiolog.

Pokračování na další straně

„Když to řeknu úplně laicky, měl by tu nemoc prodělat nebo se s ní potkat a ukázat, že je imunní,” dodal.

Kam dál?

Česko přispívá na sbírku rodině navigátorky rallye Krejčíkové. Rodina věnovala většinu svých financí na závodění a nemají peníze ani na pohřeb

Princezna Kate oslavila narozeniny svého syna Louise. Nejspíš i letos neopomenula svou tradici a upekla synovi narozeninový dort

Když své jméno očistí, může se do politiky vrátit, slibovala Pekarová Adamová. Teď se od kamaráda Feriho distancovala

Velké překvapení připravila pro své fanoušky herečka Veronika Žilková (62). Změnila jsem si jméno!

Lidé mají jasno o rozchodu Andreje Babiše : Monika randí se zahradníkem

Další články