Patříte mezi lidi, kteří nemají rádi sladká jídla? Přesně pro vás je tady recept na zelňáky, slanou pochoutku k pivu i vínu. Lahodnou chuť zelí doplňuje pikantní klobása. Tyto placky oceníte nejen proto, že skvěle chutnají, ale také pro snadnou přípravu. Zpestřete si karanténu ještě dnes.
Ingredience
Na těsto
- 500 g hladké mouky
- 42 g droždí (kostka)
- 400 ml teplého mléka
- 1-2 žloutky
- 250 g změklého tuku (máslo, margarín)
- 1 polévková lžíce krystalového cukru
Na náplň
- hlávka zelí
- 1 cibule
- 1 – 2 klobásky
- sůl, kmín, mletý pepř
Pracovní postup
Hladkou mouku prosejte do větší mísy. Přidejte k ní rozdrobené droždí, polévkovou lžíci cukru, změklý tuk, žloutky zalijte to teplým mlékem. Vařečkou důkladně promíchejte. Přikryjte utěrkou a nechejte vykynout na teplém místě.