Dochází vám nápady, co uvaříte k obědu? Vezměte zapékací misku, naplňte ji, šoupněte do trouby a máte hotovo! Zapékat se dá úplně všechno. Dnes vám přinášíme recept na zapečenou dýni Hokkaidó. Tato zelenina je k dostání po celý rok. Připravte ji s masem i bez něj, ať si na své přijdou i vegetariáni. Příprava je snadná a rychlá, takže ji zvládnou i úplní začátečníci.
Ingredience
-
- dýně Hokkaidó
- 2-3 stroužky česneku podle chuti
- 1 cibule
- 150 g šunky
- 250 g rajčat
- 50 ml mléka
- 2 vejce
- 100 g měkkého sýra
- sůl, pepř,
- hrst strouhanky
- olej
Pracovní postup
Dýni oloupejte a nakrájejte na nudličky. Osmahněte je ze všech stran dozlatova na oleji a odložte na talíř. Na stejném oleji osmahněte kolečka nebo nudličky rajčat. Také je odložte stranou.