Točený třešňový koláč jako dech: Neskutečně dobrý a měkoučký. Doma se z něj můžou zbláznit!

4248
Sdílejte

POSTUP :

Do misky si dáme vejce, cukr, olej a vše spolu dobře promícháme. Ve druhé nádobě si v teplém mléce rozmícháme sušené droždí a nalijeme do misky k ostatním ingrediencím. Nyní přidáme mouku a opět dobře promícháme. Nesmí chybět ani pomerančová kůra. Těsto si přendáme na pomoučený pracovní desku, posypeme trochou mouky a vypracujeme. Když je těsto homogenní, potřeme ho olejem a vložíme do vymazané misky. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout 3 hodiny.

Pokračování na další straně

Mezitím si připravíme krém. Do hrnce si dáme sklenici mléka, veškerý cukr a zahříváme. V misce si utřeme žloutky, zbylé mléko, škrob a citronovou kůru. Do misky se žloutky pak nalijeme ještě trochu teplého mléka, dobře promícháme a dáme do hrnce. Na mírném ohni vaříme dokud krém neztuhne a necháme vychladnout. Hotové těsto si vyválíme na rozměr 45 x 29 cm a potřeme krémem.

Třešně si nakrájíme na poloviny a poklademe rovnoměrně na krém. Těsto rozřízneme na 4 pásy a odřízneme kraje. Připravíme si kulatou zapékací mísu, nebo dortovou formu, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Jeden pás cesta stočíme do šneka a umístíme doprostřed. Další pásy postupně namotáváme na šneka.

Pokračování na další straně

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články