POSTUP :
Do misky si dáme vejce, cukr, olej a vše spolu dobře promícháme. Ve druhé nádobě si v teplém mléce rozmícháme sušené droždí a nalijeme do misky k ostatním ingrediencím. Nyní přidáme mouku a opět dobře promícháme. Nesmí chybět ani pomerančová kůra. Těsto si přendáme na pomoučený pracovní desku, posypeme trochou mouky a vypracujeme. Když je těsto homogenní, potřeme ho olejem a vložíme do vymazané misky. Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout 3 hodiny.
Pokračování na další straně
Mezitím si připravíme krém. Do hrnce si dáme sklenici mléka, veškerý cukr a zahříváme. V misce si utřeme žloutky, zbylé mléko, škrob a citronovou kůru. Do misky se žloutky pak nalijeme ještě trochu teplého mléka, dobře promícháme a dáme do hrnce. Na mírném ohni vaříme dokud krém neztuhne a necháme vychladnout. Hotové těsto si vyválíme na rozměr 45 x 29 cm a potřeme krémem.
Třešně si nakrájíme na poloviny a poklademe rovnoměrně na krém. Těsto rozřízneme na 4 pásy a odřízneme kraje. Připravíme si kulatou zapékací mísu, nebo dortovou formu, kterou jsme si vyložili pečícím papírem. Jeden pás cesta stočíme do šneka a umístíme doprostřed. Další pásy postupně namotáváme na šneka.
Pokračování na další straně