Velikonoce sice již byly, ale to vůbec nevadí. Takový dobrý perníček chutná celý rok. Upečte si perník podle starého osvědčeného receptu. Voňavé, měkké a lahodné perníčky se vám doslova rozplynou na jazyku. Tyto perníky nemusíte nechávat odpočívat, aby změkly. Pochutnáte si na nich hned po upečení. Spolu s dětmi si je nazdobte podle své fantazie. Dejte do toho a užijte si spoustu zábavy a radosti.
Ingredience
Na těsto
- 500 g hladké mouky
- 1 kávová lžička kypřícího prášku do perníku
- 1 lžička jedlé sody
- 150 g moučkového cukru
- 100 g medu
- 50 g másla
- 1 vejce
- 1 žloutek
- mletá skořice a mletý hřebíček
Na polevu
- 1 bílek
- 150 g jemného moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce citronové šťávy