Také se vám zdá, že dnešní uspěchaná doba fandí jen rychlým instantním pokrmům? Vzpomeňte si na své babičky, které nedaly dopustit na domácí, s láskou vařená jídla. Dejte si třeba kedlubnovou polévku. Lahodnou chuť zeleniny skvěle doplňují domácí halušky se spoustou zeleného koření. Skvěle vás zasytí a dodá tělu všechny potřebné vitamíny a minerální látky. Polévku máte hotovou raz dva. Vyzkoušejte ji a přesvědčte se, že jste lepší ještě nejedli.
Ingredience
- 1 středně velká kedlubna
- 2 mrkve
- 1 vejce
- 1 cibule
- 4 polévkové lžíce dětské krupičky
- 1½ polévkové lžíce hladké mouky
- 400 ml mléka
- 3 polévkové lžíce nakrájené pažitky nebo petrželky
- 8 kuliček celého pepře
- 5 kuliček nového koření
- 3 bobkové listy
- sůl, mletý černý pepř
- trocha oleje
- 2 litry vody nebo zeleninového vývaru