Když jim řekla, že k obědu bude kedlubnová polévka, šklebili se. Za 10 minut se jim však z té vůně sbíhali sliny a snědli celý hrnec!

1949
Sdílejte

Také se vám zdá, že dnešní uspěchaná doba fandí jen rychlým instantním pokrmům? Vzpomeňte si na své babičky, které nedaly dopustit na domácí, s láskou vařená jídla. Dejte si třeba kedlubnovou polévku. Lahodnou chuť zeleniny skvěle doplňují domácí halušky se spoustou zeleného koření. Skvěle vás zasytí a dodá tělu všechny potřebné vitamíny a minerální látky. Polévku máte hotovou raz dva. Vyzkoušejte ji a přesvědčte se, že jste lepší ještě nejedli.

 

Ingredience

  • 1 středně velká kedlubna
  • 2 mrkve
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 4 polévkové lžíce dětské krupičky
  • 1½ polévkové lžíce hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • 3 polévkové lžíce nakrájené pažitky nebo petrželky
  • 8 kuliček celého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • sůl, mletý černý pepř
  • trocha oleje
  • 2 litry vody nebo zeleninového vývaru

Kam dál?

Rodina a blízcí si připomněli 10 let od umrtí Paula Walkera (†40): Krásná slova od jeho dcery a Vina Diesela!

Rodiče zesnulého Romana sepsali petici za odvolání ředitele školy

Malé dítě krmilo toulavého psa. To pobouřilo kolemjdoucího. Přišel k němu a řekl mu TOTO

ZVÝŠENÍ koncesionářských poplatků: Zaplatí i majitelé MOBILNÍCH TELEFONŮ nebo PC!

Otec Vondráčkové je zapletený v nepříjemné kauze. Půjde sedět ? Lucie mlčí, aby ochránila otce!

Další články