Fantastické tvarohové řezy s chutí vanilky a vrstvou povidel. Na tento recept nedám dopustit. Rychlá a snadná příprava

15166
Sdílejte

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Do vody dáme tuk a špetku soli a přivedeme k varu. Až se tuk rozpustí, vsypeme najednou hladkou mouku a důkladně mícháme, dokud těsto není hladké a nelepí se na dno kastrolu. Těsto mícháme asi 3 minuty, až se na dně začne tvořit bílý povlak a z těsta vznikne koule.

2. Pak těsto přendáme do studené mísy, necháme mírně vychladnout a pak postupně vmícháme jedno vejce po druhém. Dva plechy o velikosti 38x25cm  důkladně vymažeme, těsto rozdělíme na 2 poloviny, rozetřeme na plechy a upečeme.

Pokračování na další straně

3. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, asi 10 min. Potom necháme pláty vychladnout a jeden plát rozkrájíme na čtverce.

4. Šlehačku vyšleháme, aby byla tuhá, přidáme vanilkové cukry a pak zašleháme tvarohy.

5. Jeden plát potřeme povidly, na ně rozetřeme krém a na krém poskládáme čtverce z druhého plátu. Pak poprášíme moučkovým cukrem.Dobrou chuť.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články