Famózní pečené koblihy: Nadýchané jako obláček a nemusíte stát celou věčnost u sporáku !

5182
Sdílejte

4. Nalijeme směs oleje a másla a znovu důkladně promícháme (trochu této směsi si odložíme na potírání).

5. Postupně přimícháváme mouku a vypracujeme nelepivé těsto.

Pokračování na další straně

6. Posypeme moukou a necháme kynout půl hodiny.

Nakynuté těsto si přendáme na pracovní desku, vytvarujeme do válce a nakrájíme na několik přibližně stejných kousků. Nejdříve z nich vytvarujeme kuličky a pak je přitiskneme na placku. Plech na pečení si pokryjeme pečícím papírem a placky ukládáme vedle sebe. Vezmeme si užší pohár a dno pomoučníme. Přitlačujeme pohár na každý placku, aby se nám vytvořila jamka na džem.

Pokračování na další straně

Přikryjeme bavlněnou utěrkou a necháme 10 minut vykynout. Potřeme směsí oleje a másla, kterou jsme si odložili a dáme upéct. Když jsou koblihy zlatavé, vyjmeme je a do každé jamky dáme lžičku meruňkového džemu (můžeme plnit i jinou libovolnou náplní). Na závěr můžeme posypat strouhaným kokosem.

Dobrou chuť

VIDEO POSTUP

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články