Famózní pečené koblihy: Nadýchané jako obláček a nemusíte stát celou věčnost u sporáku !

4043
Sdílejte

Milujete koblihy ale nechce se vám stát celou věčnost u sporáku, abyste je vysmažili? Tento recept na pečené šišky vám to usnadní. Místo smažení je jen šoupnout do trouby !

Potřebujeme:

1 celé vejce

vanilkový cukr, nebo vanilkovou esenci

1/2 lžičky soli

80 g krystalového cukru

80 ml rozpuštěného másla

80 ml rostlinného oleje

160 ml mléka

10 g sušeného droždí

400 g hladké mouky

meruňkový džem

kokos (volitelné)

Pokračování na další straně

Postup:

1. Do hrnce si nalijeme olej a přidáme máslo.

2. Dáme ohřát na sporák dokud se máslo nerozpustí a nesmíchá se s olejem.

3. Do větší mísy si nalijeme horké mléko, přidáme 10 g sušeného droždí, cukr, vanilkový cukr, vejce, sůl a vše důkladně vyšleháme metličkou.

4. Nalijeme směs oleje a másla a znovu důkladně promícháme (trochu této směsi si odložíme na potírání).

5. Postupně přimícháváme mouku a vypracujeme nelepivé těsto.

Pokračování na další straně

6. Posypeme moukou a necháme kynout půl hodiny.

Nakynuté těsto si přendáme na pracovní desku, vytvarujeme do válce a nakrájíme na několik přibližně stejných kousků. Nejdříve z nich vytvarujeme kuličky a pak je přitiskneme na placku. Plech na pečení si pokryjeme pečícím papírem a placky ukládáme vedle sebe. Vezmeme si užší pohár a dno pomoučníme. Přitlačujeme pohár na každý placku, aby se nám vytvořila jamka na džem.

Pokračování na další straně

Přikryjeme bavlněnou utěrkou a necháme 10 minut vykynout. Potřeme směsí oleje a másla, kterou jsme si odložili a dáme upéct. Když jsou koblihy zlatavé, vyjmeme je a do každé jamky dáme lžičku meruňkového džemu (můžeme plnit i jinou libovolnou náplní). Na závěr můžeme posypat strouhaným kokosem.

Dobrou chuť

VIDEO POSTUP

Kam dál?

Úžasné jednohubky, kterým neodolá žádný chlap !

Blesková slaná pochoutka: Rychlé a chutné rolky plněné šunkou, sýrem a cibulí…

Lehký a osvěžující koláč s ovocem a tvarohem. Bez pečení!

Za 10 minut připravíte celou horu: Ideální snídaně !

5minutová HRNČEKOVÁ bábovka i pro úplné začátečníky: Nejjednodušší recept pod sluncem a chutná božsky !

Další články