POSTUP:
Nasypte cukr a droždí do 200 ml vlažného mléka a počkejte, dokud vyjde kvásek . Přidejte všechny ingredience a vlažné mléko do prosáté mouky, vypracujte měkké těsto a nechte ho asi hodinu vykynout na teplém místě. Rozmíchejte máslo při pokojové teplotě, aby změklo (aby se mohlo natřít na těsto).
Těsto rozdělte na čtyři části a každý vyválíme na obdélník o tloušťce asi na 1 cm . Potřete každou část máslem a sýrem, položte na vrch další plát těsta a postup opakujte. Poslední čtvrtou část těsta nemažte ničím.
Pokračování na další straně
Nyní jemně stlačte rukama a roztáhněte těsto, abyste získali obdélník s velikostí asi 28 × 40 cm. Nejdříve překrojte těsto na polovinu a potom na každou polovinu dvakrát, abyste dostali šest proužků těsta. Zatočte každý proužek tak, abyste získali jakousi spirálu. Takto vzniklé spirály nenatahujte!