Zadělala na těsto a naplnila ho cibulí a špekem. Za 15 minut servírovala delikatesní francouzskou pochoutku, kterou nekoupíte v žádném obchodě.

2023
Sdílejte

Máte rádi slané moučníky, které jsou navíc neokoukané? Máme pro vás tip na lahodný cibulový koláč podle starého francouzského receptu. Základem je vláčné těsto plněné naprosto delikatesní nádivkou. Ocení ho i ten největší mlsoun a přípravit ho zvládne každý začátečník. Zamilujte se do této pochoutky už dnes.

Ingredience

  • 500 g polohrubé mouky
  • 20 g kvasnic
  • 1 polévková lžíce krystalového cukru
  • olej
  • 150 g anglické slaniny
  • 4-5 ks cibulí
  • 200 ml kysané smetany
  • 2 vejce
  • sůl, kmín, mletý pepř

Pracovní postup

Mouku nasypejte do misky a uprostřed udělejte důlek. Kvasnice rozdrobte do vlažné vody a přidejte cukr. Nechejte trochu rozpustit a vlijte do důlku v mouce. Mísu zakryjte a nechejte kynout 15 minut na teplém místě.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články