Cítíte se slabí a bez energie? Bolí vás v krku? Na nohy vás postaví polévka tato báječná masová polévka!

1136
Sdílejte

Hovězí polévka patří mezi nejoblíbenější pokrmy svého druhu. Její příprava je sice trochu delší. Nelitujte však času a odměnou vám bude famózně lahodná sytá polévka. Vychutnejte si kousky masa, jater a hub v silném masovém vývaru. Ne náhodou je tato “zupa” součástí svátečního menu při nejrůznějších oslavách. Uvařte si ho podle našeho receptu a všichni vás budou zbožňovat.

Ingredience

  • 1,5 l vody
  • 600 g předního hovězího masa
  • 400 g kostí
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • 50 g čerstvých nebo sušených hub
  • 100 g jater
  • 50 g zeleného hrášku
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • trochu sádla
  • pažitka nebo petrželová nať

Pracovní postup

Hovězí kosti očistěte, vložte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Těsně před varem bude na hladině vznikat nahnědlá pěna, kterou odeberte lžící a vylijte.

Maso očistěte a vložte do vroucí polévky. Vařte na mírném plameni asi hodinu. Poté přidejte do vývaru na kolečka nebo kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a hrášek. Vařte další hodinu.

Mezitím na sádle osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli, na ní opečte na kousky nakrájená játra a přidejte do polévky. Houby nakrájejte na kousky a poduste.

Připravte ze sádla a hladké mouky světlou jíšku. Uvařený vývar přeceďte, zahustěte jíškou, přidejte houby a chvilku povařte. Nakrájejte maso a vložte ho do polévky. Pro zlepšení chuti přidejte pažitku a podávejte. Dobrou chuť!

Kam dál?

Úžasné jednohubky, kterým neodolá žádný chlap !

Blesková slaná pochoutka: Rychlé a chutné rolky plněné šunkou, sýrem a cibulí…

Lehký a osvěžující koláč s ovocem a tvarohem. Bez pečení!

Za 10 minut připravíte celou horu: Ideální snídaně !

5minutová HRNČEKOVÁ bábovka i pro úplné začátečníky: Nejjednodušší recept pod sluncem a chutná božsky !

Další články