Vraťte se do dětství a upečte si pravé Honzovy buchty bez jediného vejce

3928
Sdílejte

Těsto položte na moukou posypanou pracovní plochu, a vyválejte plát o tloušťce asi 0,75 cm.
foto kolačku
Vykrajujte kolečka (třeba pomocí hrníčku), a na každé kolečko přidejte povidlovou náplň
(domácí povidla, trošku rumu a lžičku cukru).

Kolečko pak zabalte do úhledných „bochánků“, namočte v másle a skládejte do pekáčku „švem“ dolů a blízko k sobě.

Samozřejmě můžete dát náplň podle chuti, dobrá je i kostička čokolády…
Troubu rozehřejte na teplotu 220 stupňů.
Pekáček přikryjte víkem nebo zakryjte alobalem a pečte 15 minut. Poté odkryjte víko (případně sundejte alobal) a dopékejte dalších 5 min při teplotě 200 stupňů. Poté troubu vypněte a nechejte ještě dalších 5 minut dojít v zavřené troubě.
foto
Upečené buchty potřete mašlovačkou horkým mlékem s kapkou rumu.
Vychladlé buchty pocukrujte a můžete rovnou podávat

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články