Těsto položte na moukou posypanou pracovní plochu, a vyválejte plát o tloušťce asi 0,75 cm.
foto kolačku
Vykrajujte kolečka (třeba pomocí hrníčku), a na každé kolečko přidejte povidlovou náplň
(domácí povidla, trošku rumu a lžičku cukru).
Kolečko pak zabalte do úhledných „bochánků“, namočte v másle a skládejte do pekáčku „švem“ dolů a blízko k sobě.
Samozřejmě můžete dát náplň podle chuti, dobrá je i kostička čokolády…
Troubu rozehřejte na teplotu 220 stupňů.
Pekáček přikryjte víkem nebo zakryjte alobalem a pečte 15 minut. Poté odkryjte víko (případně sundejte alobal) a dopékejte dalších 5 min při teplotě 200 stupňů. Poté troubu vypněte a nechejte ještě dalších 5 minut dojít v zavřené troubě.
foto
Upečené buchty potřete mašlovačkou horkým mlékem s kapkou rumu.
Vychladlé buchty pocukrujte a můžete rovnou podávat