Vymačkala šťávu z pomeranče a vmíchala ji do tvarohu. Za 30 minut upekla luxusní zákusek, jaký nekoupít ani v té nejdražší cukrárně.

2198
Sdílejte

Současná situace je pro všechny hodně obtížná. Někdo se cítí svázaný, jiný zase osamělý. Nevěště hlavu a oslaďte si život! Přinášíme vám recept na úžasný lehkoučký dezertík. Osvěžující chuť pomerančů vám zvedne náladu a přinese pozitivní energii. Příprava je velmi snadná, tak neváhejte a dejte se do toho.

Ingredience

3 vejce
3 polévkové lžíce polohrubé mouky
3 polovkové lžíce práškového cukru
1 balíček prášku do pečiva
250 g nízkotučného tvarohu
20 g plátkové želatinny
250 ml 33% šlehačky
100 g práškového cukru
100 g hořké čokolády
4 pomeranče

Pracovní postup

Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh. Uložte jej do lednice.

Žloutky vyšlehejte cukrem do pěny a za stálého míchání přidávejte opatrně mouku s práškem do pečiva. Poté vmíchejte velmi opatrně sníh. Těsto vlijte do vymaštěné a vysypané dortové formy. Troubu předehřejte na 180°C a pečte asi 10 – 12 min. Propečenost kontrolujte např. špejlí nebo špagetou.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články