Těmto božsky chutnajícím karamelovým větrníkům s máslovou náplní a na povrchu rozteklým karamelem neodolá opravdu nikdo

3616
Sdílejte

Větrník je český zákusek, navazující na francouzský Chou à la crème, Profitterole, který byl znám už na dvoře Kateřiny Medicejské. Základem je odpalované těsto, z něhož se pomocí cukrářského sáčku vytvoří na plechu spirály, připomínající roztočený větrník.

Budete potřebovat : 
na těsto :
0,5 litru vody
125 gramů másla
1 PL moučkového cukru
6 vajec
250 gramů polohrubé mouky
1/2 šlehačky
na náplň :
2 Zlaté klasy
200 ml mléka
300 ml vody
200 gramů cukru
150 gramů másla
trošku rumu
Pokračování na další straně 

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články