Tato na první pohled obyčejná zelenina může mít zajímavé využití a to jako marinovaná.A hlavní je že se hodí k mnoha věcem. Třeba k masu, stejně jako do salátů, ale i do sendvičů.Také je cibule velmi zdravá, takže prospívá i vašemu tělu. Marinovaná cibule vás zaujme i svou jednoduchostí.
Budete potřebovat jen 3 ingredience a to jsou :
500 g červené cibule
250 ml vinného octa
140 g cukru
Nejen červená cibule
Tento recept je s využitím červené cibule, ale pokud ji doma nemáte, tak můžete použít i tu žlutou a nebo bílou. A pokud jste kreativní,tak můžete použít všechny tři najednou.
Cibuli si nakrájejte
Nejprve si cibuli oloupejte.Pak překrojte na polovinu a následně začněte krájet půl- kolečka, pokud možno tenká.Ty poté rozeberete na jednotlivé vrstvy a vložíte do misky.