1. V nádobě vyšleháme 5 bílků se špetkou soli, po částech zašleháme 7 polévkových lžic cukr, po jednom 5 žloutků, 2 polévkové lžíce vody a jemně zamícháme 7 polévkových lžic mouky s polovinou prášku do pečiva. Upečeme na plechu s vyššími okraji na papíře na pečení. Plech rozměr 30×40 cm. Teplota 180 ° C 20 minut. Necháme vychladnout. Upečeme 3 piškoty, každou z 5 vajíček.
Sirup, vodu, rum a citrónovou šťávu smícháme, přidáme podle potřeby cukr a červenou potravinářskou barvu rozmíchanou v malé části vody.
4. Z vychladlých plátů
stáhneme papír a vrchní vrstvu, která se vytvořila při pečení. První piškot potřeme silnější vrstvou rybízového džemu, přiložíme druhý plát, jemně přitlačíme, polijeme punčem, asi 1-2 cm od okraje, potřeme znovu džemem a přiložíme poslední piškot. Jemně přitlačíme, odložíme do chladu a zatížíme asi na 12 hodin.
5 Polijeme polevou
necháme mírně zaschnout, ne zcela, aby se poleva nelámala. Můžeme ozdobit tmavou čokoládovou polevou. Pokrájíme horkým nožem na řezy. Dobrou chuť!