Červené víno obsahuje jeden z nejsilnějších antioxidantů nazývaný resveratrol. Jedná se o velmi potentní látku, která se nachází v slupkách červených hroznů.
Několik studií prokázalo, že resveratrol úspěšně napomáhá ničení bakterií, virů, hub a plísní.
Kromě toho má několik dalších úžasných vlastností, jako například:
zlepšuje toleranci glukózy u diabetiků
zlepšuje mentální a duševní kondici
eliminuje nebezpečné volné radikály
prodlužuje život
zlepšuje činnost srdce
zefektivňuje produkci energie buňkami
brání poškození buněk v důsledku radiace
Doporučená denní dávka resveratrolu je 200 až 600 mikrogramů na den. Jedna 2dcl sklenice červeného vína obsahuje přibližně 600 mikrogramů resveratrolu
Pokud nekonzumujete alkohol, alternativou je užívání resveratrolu ve formě doplňku stravy.
Kurkuma
Mnohé studie prokázaly ohromné účinky kurkuminu (účinné látky v kurkumě) při ničení rakovinných buněk, a zvláště nebezpečných kmenových rakovinných buněk.
Pro zlepšení strávení a absorpce kurkuminu ve střevech je vhodné kurkumu zkombinovat se špetkou pepře, případně s olivovým olejem.Kromě rakoviny se kurmuma ukázala účinná při utlumování různých typů bolestí, zmírňování stresu a podpore hubnutí.
Borůvky a maliny
Oba druhy bobulového ovoce jsou nadmíru efektivní při prevenci různých typů rakoviny.Kromě zastavování angiogeneze výrazně snižují oxidační stres, který je způsoben toxiny a volnými radikály.