Postup přípravy:
1.) 130 g změklého másla utřeme s přibližně 130 g moučkového cukru. Přidáme jedno celé vejce a balíček vanilkového cukru a vše promícháme. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme těsto. Hotové těsto uložíme do misky, zakryjeme a dáme do lednice odpočívat na jednu hodinu.
2.) Po uplynutí jedné hodiny oddělíme polovinu těsta, které rukama vyložíme na plech pokrytý pečícím papírem a dobře ho propícháme vidličkou. Opět odložíme do chladničky.
3.) Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Smícháme jemný tvaroh, přidáme zbylé změklé máslo a zbylý moučkový cukr. Mícháme na nízkých otáčkách ručním mixérem a po jednom přidáváme žloutky. Když máme všechny žloutky v tvarohové směsi zvýšíme otáčky a vymícháme pěknou tvarohovou směs.
4.) V jiné misce si rozšleháme bílky se špetkou soli, přidáme ještě trochu moučkového cukru a šleháme do husté pěny. Pak už jen lžící přimícháme rozinky a přisypeme škrob.
5.) Do tvarohové směsi pomaličku přimícháme bílkovou směs a vše ještě jednou dobře smícháme, tentokrát už jen vařečkou.