Tiramisu je velmi oblíbenou pochoutkou v Itálii a připravuje se bez pečení.Obvykle ve formě. Ale jde jej zvládnout snadno i bez ní. Ukáže vám to tento náš netradiční recept, který vznikl jako improvizace. Rozhodně ho však zkuste, jelikož kromě zajímavé chuti vás nadchne i tím, jak bude vypadat na talíři.
Co bude potřeba?
Ingredience na Tiramisu jsou základní. Doporučujeme je dodržet, jelikož jedině tak zajistíte správnou konzistenci a také chuť. Základem je:
30 cukrářských piškotů
250 g vypeckovaných višní
200 ml šťávy z višní
15 g tmavé čokolády
400 g mascarpone
300 g zakysané smetany
120 g moučkového cukru
20 g vanilkového cukru
120 g másla
Nejprve si nachystejte krém
Tak jdeme na to. Základem pro toto netradiční Tiramisu, kde je také ovoce, bude krém. Potřebovat budete trochu toztopené máslo, moučkový cukr a cukr vanilkový. Vše dejte do hrnce, vezměte kuchyňský mixér a šlehejte do podoby tuhého pevného krému.
V druhé nádoby si smíchejte mascarpone se smetanou. I tady je vhodné použít mixér, aby vám vznikla nadýchaná a dokonale propojená hmota z obou ingrediencí.
Třetí fází přípravy krému je to, že oba dva spojíte. Zde už je třeba určité jemnosti a tak krémy buď míchejte ručně, nebo můžete použít mixér, ale na velmi pomalé otáčky.
Když je základ pro vaše Tiramisu hotový, je vhodné nechat ho chvíli odpočinout. Tím se chutě ještě lépe propojí a krém se dokonale zjemní.
Odpočívat by měl pokud možno v lednici. Postačí zhruba pár desítek minut, ale když ho zde necháte po dobu jedné hodiny, určitě to nebude na škodu. Naopak.