Při každé návštěvě cukrárny jsme neodolali fantastickým likérovým špičkám. Krémový základ byl vynikající a ta likérová nádivka se nedá ani popsat. Jednu dobu jsem žádné jiné cukroví z cukrárny nechtěla. Musely být hlavně hodně čokoládové a mít dobrou, tekutou likérovou náplň… Jenže na takové jsem v poslední době už málokde narazila.Když jsem hledala recepty všude možně po internetu, většina z nich byla plná ztuženého tuku (ten jsem byla ochotná použít akorát v malé míře na polevu) a sojové mouky a tak podobně. Tyhle můžete mít jako z cukrárny.Tady je recept.
INGREDIENCE :
140 g
krystal. cukr
1 bal.
Zlatý klas
20 g
kakao
200 ml
voda
100 g
čokoláda (kvalitní)
200 g
100% tuk nebo máslo
piškoty jako podstavec
vaječný koňak
sušené mléko na zahuštění koňaku
čokoládová