1. Tento na přípravu je opravdu jednoduchý, jen to chce
pořádnou dávkou trpělivosti, protože při likérových špičkách
je třeba, aby krém na piškot ztuhl, pak dáváme likér, pak špičku
uzavřeme a pak znovu chladíme, abychom celou špičku mohli
namočit do čokolády. Tak ale postupně se pusťmě do práce.
2. Nejprve do hrnce dáme vodu, přidáme cukr, Zlatý klas nebo vanilkový pudink (někdy se dávala sójová mouka, ale já to mám vyzkoušené se Zlatým klasem) a kakao. Uvaříme velmi hustou kaši, kterou odstavíme a ihned přidáme na menší kousky nalámanou kvalitní čokoládu. Já jsem přidávala 70%tnou. Mícháním ji rozpustíme a necháme mírně vychladnout.
3. Pak přidáme tuk, který je pokojové teploty a metličkou nebo
mixérem rozmixujeme krém, který je hladký (nesmí být ani jedna hrudka, protože pak se vám bude špička těžko tvarovat přes nástavec). Necháme zchladit v lednici.