Osmahnuté závitky vyndejte na talíř. Do výpeku přidejte máslo, víno, mouku rozmíchanou v 1 dl vody a smetanu. Omáčku vařte na mírném plameni za stálého míchání asi 5 minut. Podle chuti osolte, opepřete a ochuťte muškátovým oříškem. Podávejte z bramborovými hranolky a zeleninovým salátem. Dobrou chuť.
Kam dál?
- Domácí prvotřídní vepřová pochoutka z láhve: Všichni se mě ptali, kde jsem takovou dobrotu koupila – nejlepší recept !
- Řekla jim, že udělá k večeři antipastu. Odpověděli prskáním. Jakmile však jídlo uviděli, doslova se po něm zaprášilo!
- Stačí půl hodina a máte vynikající Pastýřský koláč podle vesnického receptu mého dědečka: Lahůdka, která chutná a dokonale zasytí
- Vymačkala šťávu z pomeranče a vmíchala ji do tvarohu. Za 30 minut upekla luxusní zákusek, jaký nekoupít ani v té nejdražší cukrárně.