Kroupy patří mezi tradiční české suroviny. Nejčastěji se vyrábí ze zrn ječmene, která se zbavují obalu. Škoda, že se v poslední době příliš nevyužívají. Obsahují mnoho vitamínů, minerálů a vysoký podíl vlákniny. Vychutnejte si je třeba ve skvělé polévce. Její příprava je úžasně rychlá a snadná. Tento lahodný pokrm ocení nejen strávníci s nějakými dietními požadavky, ale hlavně lidé, kteří dbají na zdravý a vyvážený jídelníček.
Kam dál?
- Skvělý recept pro milovníky pudinků! Lahodný Salko krém s banány a piškoty!
- Fantastický domácí sýr ze 3 ingrediencí : 2 odzkoušené recepty bez syřidla, které se rozhodně vyplatí vyzkoušet !
- Nalámala čokoládu a rozpustila ji v mléce. Pak do toho nalila svařák. Nikdo to nechtěl, ale když ochutnali, nezbyla ani kapička!
- Skolila ji viróza. Kamarádka jí poradila tuto vitamínovou bombu, která ji během půl hodiny postavila na nohy!