Vzala kvasnice a zadělala kvásek. Za 30 minut uvařila takové knedlíky, že k nim nebylo ani potřeba maso. V obchodě už je nikdy nekoupila!

5082
Sdílejte

 

Pracovní postup

Všechny suroviny přineste aspoň na půl hodiny do kuchyně, aby získaly pokojovou teplotu. 

Zadělejte kvásek. Do vlažného mléka rozdrobte kvasnice, přisypejte cukr a zamíchejte. Nechejte ho asi 10 minut na teplém místě vzejít. 

Mouku prosejte do mísy a doprostřed udělejte důlek. Až bude kvásek vykynutý, vlijte ho do důlku, přidejte vejce, sůl a olej. Vše spojte nejdříve vařečkou, potom důkladně propracujte rukama. Těsto se nesmí lepit. Pokud se lepí, přidejte trochu mouky. Hotové těsto mírně potřete olejem, zakryjte látkovou utěrkou a položte na teplé místo. Nechejte kynout aspoň 30 minut.

Kam dál?

Falešný kremeš připravený za méně než půl hodiny. Jednoduchý a rychlý dezert, kterému nikdo neodolá

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Další články