Postup:
1. Předehřejte si troubu na 180 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Maso osolte, opepřete a dobře promíchejte s kečupem, třemi vejci, najemno nakrájenou cibulí, 1 stroužek česneku prolisujte, nasekanou petrželkou a 100 ml studené vody. Směs vytvarujte do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm a pečte 20 minut, poté nechte maso vychladnout.
2. Žampiony nakrájejte na tenké plátky a na másle je restujte asi 3 minuty. Přihoďte plátky zbylého česneku a restujte ještě 1 minutu, až se odpaří všechna tekutina. Nechte zchladnout. Špenát prolijte v cedníku vroucí vodou a přebytečnou tekutinu vymačkejte. Pozor si dejte na to, abyste houby skutečně vydusili téměř dosucha a listy špenátu důkladně vyždímejte, příliš vlhkosti by totiž mělo za následek promočení kabátku z listového těsta.