Pracovní postup
Nejprve připravte nádivku. Oloupejte a nahrubo nastrouhejte jablka. Podle chuti oslaďte a nechejte asi 15 minut odstát, aby pustila šťávu. Potom je lehce vymačkejte, šťávu slijte. Jablka smíchejte se strouhankou. Ochuťte cukrem a skořicí.
Plech vyložte pečícím papírem, troubu rozehřejte na 180°C.
Na těsto vyšlehejte máslo s cukrem. Přilijte smetanu a přidejte mouku, kypřící prášek a špetku soli. Zpracujte na tužší těsto, rozdělte ho na dvě části a z každé vyválejte pláty.
Na plech položte jeden plát, navrstvěte jablečnou směs. Přiklopte druhým plátem, který potřete rozšlehaným žloutkem. Pečte asi 30 minut, dbejte aby se koláč nepřipálil. Dobrou chuť!