Už vás nebaví obyčejné koláče? Upečte si tuto jablečnou pochoutku. Za 35 minut můžete servírovat!

2076
Sdílejte

Pracovní postup

Nejprve připravte nádivku. Oloupejte a nahrubo nastrouhejte jablka. Podle chuti oslaďte a nechejte asi 15 minut odstát, aby pustila šťávu. Potom je lehce vymačkejte, šťávu slijte. Jablka smíchejte se strouhankou. Ochuťte cukrem a skořicí.

Plech vyložte pečícím papírem, troubu rozehřejte na 180°C.

Na těsto vyšlehejte máslo s cukrem. Přilijte smetanu a přidejte mouku, kypřící prášek a špetku soli. Zpracujte na tužší těsto, rozdělte ho na dvě části a z každé vyválejte pláty.

Na plech položte jeden plát, navrstvěte jablečnou směs. Přiklopte druhým plátem, který potřete rozšlehaným žloutkem. Pečte asi 30 minut, dbejte aby se koláč nepřipálil. Dobrou chuť!

Kam dál?

Nenáročné obložené vepřové kotlety pečené v troubě: Fantastické jídlo, které se hodí na běžný den, i na slavnostní stůl !

Mimořádně lehké a chutné slané pečivo se sýrem. Ideální k vínku, nebo jen tak když dostanete chuť na něco křupavého !

Stačí smíchat jen majonézu a mouku a máte základ na toto skvělé jídlo : Těsto naplňte chutnou kuřecí nádivkou a všichni u stolu se budou jen oblizovat !

Tohle je můj nejoblíbenější dezert : Je lehký, rychlý a super chutný !

Jednoduché, levné a dokonale křupavé hrnkové housky. Chutnají jako od pekaře !

Další články