Blesková smetanová buchta.Každé sousto se rozplývá na jazyku

19668
Sdílejte
Připravte těsto a rozdělte ho na dvě části
Jako první by se mělo začínat těstem. Základem budou žloutky s cukrem, klasickým i vanilkovým. Ty je třeba zahřívat a šlehat ve vodní lázni na teplotu asi 40 stupňů Celsia. Potom vezměte elektrický šlehač a dotvořte jemnou a hladkou konzistenci.
Následně přidávejte do směsi ostatní ingredience mouku,máslo  a samozřejmě také vejce a olej. Vše důkladně promíchejte. Poté nalijte na plech vyložený pečicím papírem a při teplotě 180 stupňů pečte asi 30 minut. Alternativně můžete těsto rozdělit na dva plechy a ušetřit si budoucí práci. V takovém případě dobu pečení pochopitelně zkraťte.
 Vanilkový krém
Jelikož jsme použili práškový pudink, je příprava tohoto krému snadná. Pudink rozpusťte ve 150 mililitrech mléka. Zbývající přiveďte k varu a rozpusťte v něm cukr. Až poté přidejte pudink rozmíchaný v mléce. Pozvolna za stálého míchání vařte do požadované tuhé konzistence. Následně dejte stranou a během chladnutí pravidelně míchejte. Po chvíli přidejte máslo pokojové teploty, které se snažte ve směsi rozpustit a poté ho s ní dokonale spojit. Zajistí pevnost pudinkového krému.
Šlehačka na závěr
Třetí část, kterou má smetanový dort, je ta šlehačková. Tady stačí kuchyňský mixér, který ji vyšlehá na požadovanou konzistenci. Cukr v tomto případě nepoužívejte. Pokud chcete zpevnit danou hmotu, použijte ztužovač šlehačky.

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články