Moje babička z Moravy dělávala tuhle zelnou placku často a proto si ji oblíbila celá moje rodina.Je to nejlepší způsob jak zužitkovat mleté maso.Recept je velmi jednoduchý a rychlý.A samozřejmě výborně chutná !
SUROVINY :
200 g mletého vepřového masa
1 větší brambora nastrouhaný nahrubo
500 g kysaného zelí
lžíce oleje
2 vejce
3 stroužky utřeného česneku
2 nakrájené jarní cibulky
Nadrobno nakrájená cibule (menší)
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
prášek do pečiva
Celá kmín, majoránka nebo oregano, sůl, pepř
vaše oblíbené bylinky
Pokračování na další straně
POSTUP :
1.Ze zelí zlehka vytlačíme vodu a pokrájíme na drobno. Do mísy dáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.
2.K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme tak,aby vzniklo hustší, roztíratelné těsto.Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.
3.Připravíme si větší plech a vyložíme si ho pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny.
4.Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlatavé barvy.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂