Bezkonkurenční Moravské zelňáky na plechu. Prastarý recept z brambor. Stačí 200g mletého masa, 1 brambor a kysané zelí. Lepší jak bramboráky !

44266
Sdílejte

Moje babička z Moravy dělávala tuhle zelnou placku často a proto si ji oblíbila celá moje rodina.Je to nejlepší způsob jak zužitkovat mleté maso.Recept je velmi jednoduchý a rychlý.A samozřejmě výborně chutná !

SUROVINY :

200 g mletého vepřového masa

1 větší brambora nastrouhaný nahrubo

500 g kysaného zelí

lžíce oleje

2 vejce

3 stroužky utřeného česneku

2 nakrájené jarní cibulky

Nadrobno nakrájená cibule (menší)

1 hrnek polohrubé mouky

1 hrnek mléka

prášek do pečiva

Celá kmín, majoránka nebo oregano, sůl, pepř

vaše oblíbené bylinky

Pokračování na další straně 

POSTUP :

1.Ze zelí zlehka vytlačíme vodu a pokrájíme na drobno. Do mísy dáme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, pepř, česnek a zelí. Důkladně to promícháme a spojíme.

2.K masové směsi přidáme mouku, prášek a zbytek surovin. Vše promícháme, dochutíme tak,aby vzniklo hustší, roztíratelné těsto.Mělo by vypadat zhruba jako na bramboráky.

3.Připravíme si větší plech a vyložíme si ho pečícím papírem. Těsto rozetřeme a můžeme posypat kostkami slaniny.

4.Dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 st. do zlatavé barvy.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Kam dál?

Výborné muffiny, trošku jinak: Tady je recept!

Pařížské trubičky s poctivým čokoládovým krémem uvnitř!

Jsou lepší než bramborové placky! Toto musíte vyzkoušet!

Malé rozkošné jednohubky, kterými okouzlíte určitě všechny přátele!

Osvěžující zákusek Lambada, který si zamilujete!

Další články