AKTUÁLNĚ : Havárie autobusu plného dětí na Příbramsku. Ten skončil v příkopě převrácený na bok

Dne 18. dubna 2024 došlo k vážné dopravní nehodě na Příbramsku, kde autobus plný dětí havaroval a převrátil se na bok v oblasti Dublovic. Incident, který zasáhl především malé děti z místních mateřských a základních škol, mobilizoval rozsáhlou záchrannou operaci zahrnující hasiče a zdravotnické služby.Autobus, který vezl celkem 38 dětí, se dostal do příkopu a nemohl pokračovat v jízdě kvůli zablokovaným dveřím. Veronika Švorcová Mocová, mluvčí hasičského záchranného sboru, uvedla, že jednotky z Příbrami, Sedlčan a dobrovolní hasiči z Dublovic byly vyslány na místo nehody, aby pomohly uvězněným cestujícím dostat se ven z převráceného vozidla.

Průzkum ukázal, že Češi jsou ze všech zemí unie k Evropskému parlamentu nejkritičtější

Rostoucí zájem Čechů o volby do Evropského parlamentu.Podle nejnovějšího průzkumu Eurobarometru se očekává, že účast v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v Česku bude vyšší než při hlasování v roce 2019. Zatímco v minulých volbách hlasovalo necelých 29 procent voličů, nyní prognostici odhadují zájem téměř 60 procent voličů, což by byla nejvyšší účast v historii českých voleb do Evropského parlamentu. Průzkum Eurobarometru shromáždil data od více než 26 tisíc voličů z členských států EU.

Sázka na šéfa Primě nevyšla : Pohlreichovo grilování se ukázalo jako propadák!

Kulinářská soutěž Česko na grilu, kterou před třemi týdny spustila televize Prima s Zdeňkem Pohlreichem v roli porotce, se potýká s velmi nízkou sledovaností. Pořad, který připomíná populární MasterChef na Nově, nedokázal zaujmout diváky a po třech dílech klesl počet diváků pod 200 tisíc, což je na sobotní hlavní vysílací čas velmi slabý výsledek.V reakci na propad sledovanosti se Prima rozhodla přesunout pořad na pondělní večer od 21:30. Stejné řešení již v minulosti zvolila i u dalších neúspěšných pořadů, jako byl například seriál Eliška a Damián.

Při přesazování květin Mirka našla v hlíně z obchodu zubní můstek, zčásti se zlatými zuby

Miroslava Fišerová (69) ze Zlína zažila při přesazování květin opravdový šok. V pytli zakoupeným zahradním substrátem totiž našla zubní můstek se zlatými zuby. Nález v ní vyvolal řadu otázek ohledně původu hlíny a toho, jak se tam můstek mohl dostat.Paní Miroslava popsala, jak si všimla něčeho trčícího z květináče, když její manžel přesypával substrát. Původně si myslela, že jde o klacík, a chtěla ho vyhodit. Jakmile ho však vzala do ruky, zjistila, že jde o zubní můstek s kovovými a částečně zlatými zuby.

Švédsko usnadňuje změnu pohlaví, nově bude možná již od 16 let

Švédský parlament schválil zákon, který výrazně usnadňuje úřední změnu pohlaví. Nová legislativa snižuje minimální věk pro tento úkon z 18 na 16 let a ruší požadavek na lékařskou diagnózu genderové dysforie. Zákon prošel poměrem hlasů 234 pro, 94 proti a 21 se zdrželo. Dosud mohli Švédové měnit úředně pohlaví od roku 1972, ale proces byl zdlouhavý a vyžadoval důkladné vyšetření a lékařskou diagnózu genderové dysforie.  Podle nového zákona, který vstoupí v platnost příští rok, bude stačit kratší konzultace s lékařem nebo psychologem a schválení Národní rady pro zdraví a sociální péči.

Retro bonbóny Besipky: Sladké kroužky, které kdysi stály jen 70 haléřů

Besipky, také známé jako Besip, byly oblíbené bonbóny ve tvaru kroužků s ovocnou příchutí, které se vyráběly speciálně pro řidiče. Jejich historie sahá do 70. let minulého století a dodnes si je mnoho lidí pamatuje jako součást svého dětství. Pojďme se podívat na jejich původ, popularitu a současnost.

Bonbóny pro motoristy

Besipky byly původně určené pro řidiče, jak dokládají obaly ze 70. let. Jejich tvar připomínal pneumatiky od auta nebo motorky a název BESIP odkazoval na oddělení Ministerstva dopravy, které iniciovalo jejich výrobu.

Agáta Hanychová přiznala, že myslí i na svoji smrt a prozradila, že si nechala sepsat poslední závěť : Dům a peníze chce odkázat…

Agáta Hanychová (38) se v posledních dnech přemýšlí nad otázkami života a smrti. S blížícími se čtyřicátými narozeninami, které oslaví příští rok, se rozhodla sepsat závěť, aby zajistila budoucnost svých tří dětí pro případ, že by se jí něco stalo. Toto téma otevřela se svou kamarádkou Ornellou Koktovou (31) v jejich společném podcastu „Agáta a Ornella“.Hanychová prozradila, že závěť si nechala sepsat už dříve, když podepisovala předmanželskou smlouvu před svatbou s Miroslavem Dopitou.

Eva Pavlová truchlí nad ztrátou své milované kočky Micky

První dáma České republiky Eva Pavlová prožívá smutné chvíle. Podle informací jí zemřela milovaná kočička Micka, kterou před lety našla jako kotě ve sněhu.Paní Pavlová se o nemoci své kočky zmínila před třemi dny na svém instagramovém účtu: „Zdravím všechny spřízněné duše. Vím, že jsem teď nebyla příliš aktivní, nicméně nemoci se nevyhýbají ani chlupatým členům rodiny, o které se také musíme starat. Micka vyžaduje už několik dní péči a já bych si moc přála, aby mohla brzy opět sama pobíhat venku.“

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.