Rodina ztrácí na důležitosti? Nežijeme pospolu, nesdílíme společné hodnoty, sdílení a péči v rámci rodiny řeší služby

V dnešní době se často setkáváme s názorem, že tradiční model rodiny je přežitkem a že lidé již nežijí pospolu, nesdílejí společné hodnoty a péči o sebe navzájem přenechávají různým službám. Tento trend je patrný i v oblasti péče o seniory, kde se stále více lidí uchyluje k využívání pečovatelských domů a dalších sociálních služeb namísto péče v rámci rodiny.Studie ukazují, že zapojení rodiny do života seniorů v pečovatelských domech má pozitivní vliv na jejich fyzické, psycho-emocionální a sociální zdraví.

Kdy je ten správný čas přestat řídit a varovné signály, které by měly seniory upozornit, že nastal čas zvážit ukončení řízení

V poslední době se často objevují zprávy o seniorech, kteří vjeli do protisměru na dálnici, otáčeli se na nevhodných místech nebo způsobili nehodu kvůli nepozornosti. I když se podobné situace mohou stát i mladším řidičům, je pravdou, že s přibývajícím věkem se zvyšuje riziko dopravních nehod. Ne každý senior je schopen sebereflexe a dokáže určit správný čas, kdy by měl s řízením skončit, aby neohrožoval sebe ani své okolí.

Fanoušci skupiny Maxim Turbulenc, očekávali informace o rozloučení s oblíbeným zpěvákem. Rozhodnutí rodiny je nepotěší

V pátek 13. dubna 2024 náhle zemřel ve věku 53 let Daniel Vali, zpěvák a zakládající člen populární hudební skupiny Maxim Turbulenc. Podle informací z facebookových stránek kapely Vali zkolaboval během večeře s přáteli v jednom klánovickém baru. I přes veškerou snahu záchranářů se ho již nepodařilo oživit. Pravděpodobnou příčinou úmrtí byl infarkt.Fanoušci skupiny Maxim Turbulenc, která letos oslaví 30 let na hudební scéně, očekávali informace o rozloučení s oblíbeným zpěvákem.

Ivana Gottová se omluvila fanouškům : Villu Gott letos neotevřu ! Doufám, že mi odpustíte

Ivana Gottová, vdova po legendárním českém zpěvákovi Karlu Gottovi, se obrátila na fanoušky se smutnou zprávou. Plánované otevření muzea Villa Gott v sídle Karla Gotta na pražské Bertramce, které bylo původně naplánováno na podzim letošního roku, se odkládá. Gottová to oznámila prostřednictvím příspěvku na sociálních sítích.Ivana Gottová ve svém vzkazu vysvětlila, že chce fanouškům ukázat jejich bývalý domov autenticky, tak jak ho měl Karel rád a jak v něm žil.

Chlapeček zemřel pár hodin po porodu. Nemocnice dala od neštěstí ruce pryč

Dlouho očekávaný den, který měl být pro rodiče tím nejšťastnějším v životě, se změnil v tra*édii. Jejich vytoužený syn se narodil téměř bez známek života a za pouhých 9 hodin a 32 minut zemřel. Ačkoliv nemocnice v Jablonci nad Nisou tvrdila, že se její zdravotníci nedopustili žádné chyby, soud rozhodl jinak. Podle rozsudku Okresního soudu v Jablonci nad Nisou zdravotníci situaci podcenili a nedodrželi odpovídající standard péče. Celý případ se odehrál v únoru 2021, kdy těhotná žena přišla do jablonecké porodnice s porodními bolestmi.

Tomáš Plekanec byl její životní láskou. Lucii Vondráčkové trvalo čtyři roky než si odpustila, že manželství skončilo

Bývalý hokejista Tomáš Plekanec se v rozhovoru se svěřil s podrobnostmi o svém rozvodovém řízení s Lucií Vondráčkovou, se kterou má dva syny. Plekanec uvedl, že ačkoliv jejich manželství dlouho vypadalo idylicky, podle něj se pokazilo už v polovině a po čtyřech letech už bylo „všelijaké“. Podle Plekance svůj rozchod Vondráčková dlouho chystala a nebyla zaskočená, jak tvrdila v médiích. Dokonce si už dopředu najala právničku v Montrealu.

Pozor při cestě k moři : Chorvati budou přitvrzovat vůči řidičům. Zavádějí nová opatření

Chorvatsko se v poslední době potýká s vysokým počtem dopravních nehod, které jsou často způsobeny překročením povolené rychlosti, nepřipoutáním se bezpečnostními pásy a používáním mobilních telefonů za volantem. V reakci na tuto situaci se chorvatská policie rozhodla zavést nová opatření, která mají za cíl zvýšit bezpečnost na silnicích a snížit počet nehod.Jedním z hlavních kroků je instalace moderních radarů po celé zemi.

Jaroslava Obermaierová – ikona českého filmu slaví 78. narozeniny. Byla příliš krásná dívka, aby chodila jen s jedním mužem

Jaroslava Obermaierová, jedna z nejtalentovanějších a nejcharismatičtějších hereček české kinematografie, oslavila 10. dubna 2024 své 78. narozeniny. Rodačka z Prahy, která se již od dětství věnovala baletu a před kamerou se poprvé objevila v pouhých 10 letech na scéně Národního divadla, za svou dlouhou a úspěšnou kariéru ztvárnila desítky nezapomenutelných rolí ve filmech i televizních seriálech.

Tiscali Media, a.s. není provozovatelem webu woman.tiscali.cz a jeho obsah je pouze názorem redakce, se kterým se Tiscali Media, a.s. nemusí ztotožňovat.