Bezkonkurenčně nejlepší domácí pizza: Je tak báječná, že ji ocení i ti největší gurmáni!

13079
Sdílejte

Postup práce

  1. Prosejte mouku se solí, dejte ji na vál nebo do misky a uprostřed vytvořte malý důlek.
  2. V hrnečku zadělejte kvásek. Do vlažné vody rozdrobte kvasnice a přidejte cukr. Na teple nechte vzejít kvásek a nalijte ho do důlku v mouce.
  3. Rukama nebo vařečkou začněte od středu těsto promíchávat, zapracujte postupně mouku od okrajů. Pak přidejte dvě polévkové lžíce olivového oleje. Těsto zpracovávejte ručně na vále aspoň 5 minut tak, aby bylo hladké a pružné.
  4. Vezměte misku. Vymažte její spodní část a stěny tenkou vrstvou olivového oleje, vložte do ní  těsto, lehce posypte moukou a zakryjte kuchyňskou utěrkou. Těsto nechte asi půl hodiny kynout při  pokojové teplotě. Velikost těsta by měla zhruba zdvojnásobit.
  5. Vykynuté těsto rozdělte na dvě stejné části a rozválejte na tenkou vrstvu. Potřete těsto rajčatovou omáčkou a navrstvěte oblíbenou náplň. Okořeňte sušenými nebo čerstvými bylinkami, například bazalkou nebo koprem, posypte strouhaným sýrem.
  6. Předehřejte troubu na 180 °C a pečte, dokud nebudou okraje těsta nazlátle hnědé.

Nechte si chutnat!

Kam dál?

ŠEHEREZADIN PUDING S PEČENÝMI JABLKY: Krémový dezert, který v kombinaci s tímto ovocem přináší FENOMENÁLNÍ CHUŤ!

Velikonoční jogurtové muffiny à la sázená vejce upečete bez vážení a chutnají naprosto famózně

Dokonalé pečivo: Vypracujte šťavnaté těsto s jogurtem, poté je naplňte špenátem a budete mít tu nejlepší večeři!

Famózní pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní. Jednoduchý recept, který zvládne i začátečník

Rychlý úžasný JABLKOVO-OŘECHOVÝ koláč – vyšleháme a vylijeme těsto na jablka!

Další články