Pampelišky pomohou v boji proti RAKOVINĚ.Známe 10 důvodů, proč je milovat.

3328
Sdílejte
Každých 20 minut podlehne jeden člověk v naší zemi rakovině.Napadlo vás někdy, že léky se neukrývají jen v lékárně, ale i tam venku v trávě? Pampelišky jsou pro zahrádkáře sice jako plevel, ale přitom mají plno pozitivních účinků na zdraví. Stačí si jich jen pár natrhat místo nemilosrdného posekání. Možná budete překvapeni – pampelišky udržují silné kosti, krásnou pleť a pomohou dokonce v boji proti rakovině a cukrovce.
1. Proč si natrhat pampelišky? Protože pomáhají v boji proti nejzákeřnější nemoci vůbec – proti rakovině. Jak  ukázala nedávná studie, extrakt z kořenů pampelišky může zabíjet rakovinné buňky, zatímco okolní zdravé buňky zůstávají neporušeny.
 2. Pampelišky pomáhají i lidem s cukrovkou. Stačí si jen udělat pampeliškový čaj nebo džus. Stimulují totiž produkci inzulínu z pankreatu a udržují nízkou hladinu cukru v krvi.
3.Ač je to k nevíře, pampelišky se starají o silné kosti. Jsou totiž plné živin jako vápník, hořčík, vitamin D a vitamin K.
4. Sníte o dokonalé pleti? Pak zlomte pampelišku napůl a uvidíte mléčnou bílou látku, která vytéká ze stonku. Tato látka je skvělá „maska“ pro vaši pleť. Je vysoce alkalická a má baktericidní a fungicidní vlastnosti. Tuto láku můžete navíc použít i při problémem s ekzémem, při svědění, při psoriáze a dalších kožních infekcích. Vyrobte si třeba pampeliškový krém, receptů na něj najdete hromadu.
  1. Tip: Máte na těle nevzhlednou bradavičku? Aplikujte bílou šťávu, která vytéká ze stonku přímo na bradavice několikrát denně. Uvidíte, že zmizí.
  2. Pampelišky vám pomohou od bolesti. Stačí si jen vyrobit z nich olej. Ten je doslova zázrakem na bolavé svaly a klouby.
  3. Pampelišky obsahují velké množství vitaminu A. Proto jsou skvělé pro vaše oči. Dokonce lepší než mrkev.
  4. Bolí vás břicho? Když si dáte hlavičku, může to stimulovat chuť k jídlu a zklidnit žaludek. Ale pozor, pokud naopak sníte kořen rostliny, může to působit jako mírné projímadlo, jak ukázaly výzkumy.
  5. Pampelišky také čistí játra. Vitaminy a živiny v nich obsažené totiž filtrují a detoxikují naši krev, rozkládají tuky a aminokyseliny a regulují cholesterol.
  6.  Jestli máte problémy s močovým měchýřem, je pampeliška rovněž to pravé. Pampeliškový čaj může pomoci zabránit infekcím močových cest, stejně jako poruchám močového měchýře a problémům s ledvinami.
  7.  A co takhle začlenit pampelišku pro všechny její pozitivní účinky do svého jídelníčku? Přijdete na to, že má výjimečnou chuť – jen tak někdo totiž pampelišky nejí. Přimíchat ji můžete do salátu, vyrobit pampeliškové pesto nebo je přidat do čaje. Květy můžete také obalit v trojobalu a usmažit si pampeliškové řízky. A co takhle pampeliškové víno, sirup nebo med?

                    RECEPT :

Příprava:

Kam dál?

Nedávná studie ukázala, že se lidem po nákaze covidem snížilo IQ. Jednotlivé mutace měly různé dopady

Téměř zapomenuté nemoci se hlásí v Česku o slovo : Mimo černého kašle i spalničky či svrab

V posledních letech se rakovina stále častěji objevuje u třicátníků. Nádory jsou u nich mnohdy agresivnější

„Epidemie“ srdečních selhání. Do roka po odchodu z nemocnice zemře každý pátý člověk po srdečním selhání, každý čtvrtý se k lékařům vrací do měsíce

V Česku je první dětská oběť černého kašle : Zemřelo několikatýdenní miminko

Další články