Netradiční masové kuličky ve skvělé omáčce. Takovou nebeskou manu jste ještě nejedli!

1506
Sdílejte

Pracovní postup

Cibuli nasekejte nadrobno, přidejte všechny ostatní suroviny na masové kuličky a řádně propracujte v těsto. Navlhčenou rukou vytvarujte malé kuličky, které zprudka orestujte na oleji. Při restování dbejte na to, aby se na povrchu udělala krásná kůrčička. Uvnitř mohou zůstat syrové.

Troubu předehřejte na 200°C. Orestované kuličky dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 15 minut.

Mezitím si připravte omáčku. Nahrubo rozmačkejte česnek a několik minut ho nechejte restovat na oleji. Občas promíchejte, aby se nespálil a nezhořkl! Opečený česnek přendejte na talíř. Houby nakrájejte na kousky a orestujte na zbylém oleji. Zasypte je moukou, krátce zasmahněte, přidejte vodu, česnek, osolte a vařte, až omáčka zhoustne.

Tip

Pokud máte rádi cibuli, můžete ji přidat i do omáčky. Stačí ji přidat nadrobno nasekanou k houbám, orestovat a dále postupovat dle receptu. Jako přílohu ke kuličkám podávejte vařené brambory nebo rýži.

Kam dál?

Oříšková pochoutka s čokoládovým krémem a sušenkami. Jednoduchá a rychlá příprava

Famózní rychlé koblížky s jednoduchým krémem, který není nutné vařit !

Bleskově rychlé tiramisu do sklenice s tou nejlepší chutí – hotové za 15 minut !

Nebaví vás dělat klasickou omeletu ? Udělejte si tento bramborový koláč z jedné pánve.Pochutná si na něm celá vaše rodina !

Rychlý dort “uragán”: Recept pobláznil celou rodinu – ostatních dezertů si nikdo ani nevšiml, každý chtěl jen tohle !

Další články